Μάντρα και κίρταν

There are no translations available.

Μάντρα 

Τα μάντρα είναι ήχοι που έχουν αποκαλυφθεί σε άτομα που έφτασαν στις καταστάσεις του σαμάντι, ήχοι που προέρχονται από την υψηλότερη κατάσταση συνειδητότητας.  Όλα τα πράγματα έχουν έναν ήχο.  Ακόμα και η αγάπη έχει έναν ήχο, αν μπορείτε να τον ακούσετε. Έχει ένα μήκος κύματος, αν μπορείτε να το αισθανθείτε. 

Η πρώτη επίδραση των μάντρα είναι η απελευθέρωση της έντασης, σωματικής, νοητικής και συναισθηματικής. Αυτό που μας εμποδίζει να φτάσουμε σε μια ανώτερη επίγνωση είναι η ένταση.  Αν χρησιμοποιήσουμε έναν κατάλληλο ήχο που να έχει μέσα του δύναμη – και τα μάντρα είναι τέτοιοι ακριβώς ήχοι – έχουμε μια πανίσχυρη επίδραση στον εγκέφαλο.

Κίρταν

Το κίρταν είναι ένα γιογκικό τραγούδι που αποτελείται από μάντρα. Τα λόγια των κίρταν είναι μάντρα. Δεν έχουν κάποιο νόημα, είναι απλώς ειδικές δονήσεις που επηρεάζουν ευεργετικά τον εγκέφαλο. Στο κίρταν τραγουδάει πρώτα αυτός που καθοδηγεί και μετά επαναλαμβάνουν οι άλλοι όλοι μαζί. Το κίρταν παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην πνευματική ζωή. Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε καλή φωνή. Αν αφεθείτε πραγματικά και τραγουδήσετε με ανοικτή καρδιά, χωρίς να παρατηρείτε πώς τραγουδάει ο διπλανός σας, θα δείτε πως θα νιώσετε πολύ ωραία μετά.

Τα οφέλη που προκαλούν τα κίρταν:

• Μας χαλαρώνουν και τονώνουν την ενέργειά μας
• Προκαλούν αίσθηση χαράς και νοητικής γαλήνης
•Απελευθερώνουν από φόβους, νευρώσεις, κατάθλιψη, καταπιεσμένα συναισθήματα  και stress
• Ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος
• «Ανοίγουν την καρδιά» και εξαγνίζουν την ατμόσφαιρα.